Wapplesky

Strona główna » Blog » Wapplesky


Lubisz drinki z whisky? Jeśli tak, to zapoznaj się z poniższym przepisem na słodki koktajl ze scotch’em Ballentine’s o ciekawej nazwie Wapplesky.

Drink Wapplesky to bogate połączenie szkockiej whisky, soku jabłkowego i płynnego miodu, wraz z kilkoma kroplami angostury. Brzmi ciekawie, prawda? A smakuje jeszcze lepiej! Szczególnie polecam wielbicielom słodkich koktajli.

Wapplesky drink

Podczas przygotowania trunku, upewnij się, że masz pod ręką szkocki destylat. Ja osobiście korzystam z Ballentine’s, ale nie ma tutaj żadnej reguły (poza tym, że powienien to być słynny scotch). Ważne jest także, aby miód, który użyjesz miał płynną konsystencję. W ten sposób łatwo wymiesza się zarówno z whiskey, jak i z pozostałymi składnikami.

Składniki:

  • 1.5 uncji (45 ml) whiskey Ballentine’s
  • 4 uncje (120 ml) soku jabłkowego
  • 0,5 uncji (15 ml) płynnego miodu
  • 4-6 kropli angostury
  • kostki lodu

Przygotowanie:

  1. Wlej whisky, sok jabłkowy i miód do shakera barmańskiego wraz z kostkami lodu i potrząśnij przez około 15 sekund.
  2. Następnie przelej otrzymany drink do małej szklanki z lodem i gotowe! 🙂

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Podsumowanie:
recipe image
Nazwa drinka:
Wapplesky
Imię autora:
Opublikowany w dniu:
Czas przygotowania:
Średnia ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *